A jövő héten ismét visszatér pár napra a hőség

A lehűlést és többfelé heves zivatarokat okozó hidegfront mögött frissebb, kissé változékonyabb, de még így is meleg, nyárias időjárás várható. A jövő hét első felében aztán újra támad a kánikula.

Szombaton

a napsütés mellett főként az ország déli-, illetve keleti felén képződik több gomolyfelhő, és ezeken a tájakon várható elszórtan zápor, zivatar. Délutánra 27-32 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap

már országszerte több gomolyfelhő zavarja a napsütést, és többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. A reggeli 13-20 fokról délutánra 26-31 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a csapadékos időszakokban átmenetileg jelentősebben felfrissülhet a levegő.

A jövő héten

marad a változékony időjárás. A hét első felében egyre forróbb légtömegek érkeznek fölénk, így újra országszerte 30-35 fok közé, főként délen, valamint keleten 35 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. A hét közepétől aztán változékonyabb időszak következik: eleinte pár fokos felfrissülés várható zivatarok kíséretében, amit újra melegedés, aztán a hét legvégén megint lehűlés követhet.