Hétvégére visszatér a strandidő

A hűvös, sokfelé esős, szeles csütörtök után pénteken javulás kezdődik, hétvégére pedig már ismét igazi nyaraló idő várható.

Pénteken

országszerte felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a Nap, de kezdetben északkeleten-keleten, délután nyugaton lehet több a gomolyfelhő, amelyekből elszórtan még kialakulhatnak záporok. Reggel 12-12, délután 22-27 fok várható, de az élénk-erős északnyugati szél ronthat a hőérzeten.

Szombaton

a gomolyfelhők mellett már a napsütés lesz túlsúlyban, és csak elvétve fordulhat elő egy-egy nyárias zápor. A friss (12-17 fok) hajnal után délutánra már 29-30 fok köré emelkedik a hőmérséklet, tehát igazi strandidő várható.

Vasárnap

egy közeledő hidegfront előtt még tovább, 28-35 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb. Az ország nagy részén alapvetően sok napsütés valószínű, de délutántól már növekszik a gomolyfelhők mennyisége, és északnyugat felől egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A jövő hét első felében

folytatódik a meleg, nyárias időjárás 30 fok körüli maximumokkal, északnyugaton kissé alacsonyabb, délkeleten magasabb értékekkel. A napsütés mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok.