A következő két hétben tartósan a nyaralóknak kedvez az időjárás

Továbbra is nagyon valószínű, hogy az előttünk álló két hétben tartósan meleg, napsütésben gazdag időszak várható. Záporok, zivatarok, valamint gyenge frontok csak ritkán érkeznek, és nem ezek lesznek időjárásunk fő meghatározói.

Hétfőn

hajnalban egy hidegfront vonul át felettünk, amely főként a ország északi felén okoz többfelé, délebbre elszórtan záporokat, zivatarokat, miközben megerősödik az északnyugati szél. Reggel 15-20 fok várható. Napközben aztán gyorsan csökken a felhőzet, mérséklődik a szél, és az ország nagy részén napos idő várható, inkább csak északkeleten képződhet több gomolyfelhő, és ott fordulhat még elő egy-egy zápor. A vasárnapihoz képest ugyan felfrissül a levegő, de még így is meleg, nyári idő lesz 27-32 fok közötti maximumokkal.

Keddtől – vasárnapig

továbbra is a napsütés lesz túlsúlyban, amit főként szerdán, illetve vasárnap zavarhat több gomolyfelhő, és ezeken a napokon fordulhatnak elő nagyobb eséllyel nyárias záporok, zivatarok. A nappali felmelegedés többnyire 30 fok körül alakul majd, északnyugaton pár fokkal az alatt, míg délkeleten kissé a felett.

Augusztus 16 – 22

Előreláthatólag a következő héten is marad a nyaralóidő, de ekkor már magasabb tartományba emelkedik a hőmérséklet. Egyre inkább jellemzővé válnak a 30 fok feletti, majd 35 fok körüli, sőt annál magasabb kánikulai értékek. A hőség az augusztus 20-ai hosszú hétvégén érheti el a tetőpontját.