Hétfőig tovább fokozódik a hőség, de már zivatarok is előfordulnak

Vasárnap

hajnalban 14-22, délután 31-37 fok közötti kánikula várható, délen-délkeleten a legmagasabb értékekkel. A napos idő mellet már több gomolyfelhő képződik, amelyekből elszórtan (nagyobb eséllyel az ország északi-, illetve nyugati felén) záporok, zivatarok pattanhatnak ki.

Hétfőn

nyugat felől egy hullámzó front közelíti meg hazánkat, amelynek előterében már 30-38 fok közé fokozódik a hőség. Az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett még a napsütés lesz túlsúlyban, azonban a késő délutáni óráktól északnyugat felől már növekszik a zivatarok valószínűsége.

Keddtől

jelentősebben megnő az előrejelezés bizonytalansága. Jelenleg az a valószínűbb jövőkép, hogy a hullámzó frontzóna először nyugaton, a hét közepére már keleten is felszámolja a kánikulát, és záporok, zivatarok kíséretében felfrissülést hoz. Emellett azonban még mindig van esély arra, hogy a lehűlés mérsékeltebb, különösen délkeleten kisebb mértékű lesz. Ha a jelentős felfrissülés be is következik, a hosszú hétvégére újra emelkedő hőmérséklet, strandidő a legesélyesebb.