Markáns hidegfront vet véget a hőségnek – keddre 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet

Hétfőn

a késő délutáni-kora esti órákig az ország nagy részén még napos-gomolyfelhős idő várható 30-38 fok közötti kánikulával. A kora esti órákban aztán megérkezik a front, így ekkor ékszaknyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok, miközben megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.

Kedden

hajnalban a front mentén országszerte többfelé kell zivatarokra, záporokra készülni, majd reggel nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, és fokozatosan egyre kevesebb helyen, délután inkább már csak keleten fordulnak elő záporok. Az erős északnyugati széllel 21-28 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, tehát mindenhol megszűnik a hőség.

Szerdán

a front mögött már száraz, napos-gomolyfelhős, még mindig szeles, friss időjárás lesz. Reggel 10-15, délután 25 fok körüli hőmérséklet várható.

Csütörtöktől

újra fokozatos melegedés veszi kezdetét: csütörtökön 24-29, pénteken, 26-31, a hétvégén már inkább 28-33 fok közötti részleges kánikulára van kilátás sok napsütéssel, sőt van esély arra is, hogy délkeleten a hét legvégén újra elérjük/átlépjük a 35 fokot. Az éjszakák ugyanakkor már országszerte frissek lesznek. A következő változás előreláthatólag csak a jövő hét első felében érkezik majd, ekkor közelíti meg térségünket egy újabb hidegfront.