Tartósan száraz, egyre nyáriasabb idő várható – a hétvégén már 30 fok is lehet

Az előttünk álló hét napban tovább folytatódik az eseménytelen, száraz, napsütésben bővelkedő időjárás, a hét végéhez közeledve pedig egyre nagyobb területen közelíti meg a hőmérséklet a 30 fokot, az éjszakák azonban kezdetben még kifejezetten hűvösek lesznek.

Kedden

hajnalra jellemzően 5-10 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos északi völgyekben ismét mérhetünk ennél alacsonyabb értékeket. Délután aztán a több órás napsütés és a fölénk áramló meleg levegő hatására már 22-27 fok közötti késő nyárias értékeket mérhetünk. Időnként ugyan gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők zavarják a napsütést, de csapadék nem várható.

Szerdától – vasárnapig

marad a napos, száraz, fokozatosan melegedő, egyre inkább nyár felé hajló időjárás. Az éjszakák lassanként 10 fok köré, majd a fölé enyhülnek, a nappali felmelegedés pedig eleinte 23-28, a hétvégén már inkább 25-30 fok között tetőzik.

A jövő hét első felében

átalakulás kezdődik: nyugat felől hűvösebb és nedvesebb légtömegek közelednek felénk, de a hét elején még kitarthat a meleg idő. Előreláthatólag két lépcsőben érkezik majd a lehűlés, amelynek mértéke még bizonytalan. Az ugyanakkor nagyon valószínű, hogy a hónap közepére visszaesik a hőmérséklet és megszűnik a kellemes, eseménytelen nyárutó.