Hűvös, télies hétvége lesz – vasárnap északon havazhat

A következő napokban hideg légtömegek alakítják időjárásunkat, így az ilyenkor szokásosnak megfelelő, szélsőségektől mentes decemberi időjárásra van kilátás.

Szombaton

Hajnalra a derült égbolt alatt -1,-10 fok közé süllyed a hőmérséklet, elszórtan pára-, illetve köd is képződhet. Délutánra a több órás napsütés ellenére is csupán 0,+5 fokig emelkedik a hőmérséklet. Kezdetben inkább csak fátyolos felhőzet szűri a napsütést, majd délutántól egyre több felhő érkezik nyugat felől.

Vasárnap

már nedves levegő áramlik fölénk, így többnyire borult lesz az ég, és többfelé kell csapadékra számítani. Az ország északi harmadán inkább havaseső, havazás várható, míg dél-délkelet felé haladva növekszik az eső valószínűsége, de a csapadék halmazállapotában még mindig van a bizonytalanság. Elsősorban az északi határ közelében, illetve a Dunántúli-valamint az Északi-középhegység területén van esély arra, hogy összefüggő hótakaró alakuljon ki. Reggel -5,+2, délután +1,+6 fok között alakul a hőmérséklet.

Kilátások a jövő hétre

a hét első felében nyugodtabb, eseménytelenebb, hűvös-hideg, decemberi időjárás várható fagyos éjszakákkal és kevéssel 0 fok feletti nappalokkal. A hét második felében már néhány fokos enyhülés valószínű, elsősorban a magasban, ami kedvezhet a köd terjeszkedésének.