A hét elején lehűlés, az ünnepek alatt enyhülés várható – kicsi a havas karácsony esélye

Az enyhe hétvége után a jövő hét első felében hideg, sarkvidéki eredetű léghullámok árasztják el térségünket, de a télies időjárás nem lesz tartós.

Vasárnap

szeles,enyhe időre van kilátás: reggel -2,+5, délután +5,+10 fok várható, csupán északkeleten lehet kissé hűvösebb ennél. Kezdetben több felhő lesz felettünk, és elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor, majd lassanként szakadozik a felhőzet, a legtöbb napsütésre az ország délnyugati felén számíthatunk. Estétől aztán északkeleten várható egyre többfelé eső, majd havaseső, a hegyekben havazás.

Hétfőn

erős északias széllel hidegebb légtömegek érkeznek: felhőátvonulásokra van kilátás helyenként záporokkal, hózáporokkal. Reggel 0, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Keddtől – csütörtökig

Hideg, télies időre számíthatunk. Az éjszakák erősen fagyosak (-3,-14 fok) lesznek, a nappali felmelegedés pedig fagypont körül tetőzik majd. Kezdetben még lehet több órás napsütés, majd egyre inkább a felhők kerülnek túlsúlyba, illetve a ködhajlam is fokozódik. Számottevő csapadék ezekben a napokban nem valószínű.

Az ünnepek alatt enyhülés

A karácsonyi ünnepek alatt délnyugat felől enyhe légtömegek érkeznek fölénk. Az enyhülés valószínűsége nagy, de mértékében és a térségünket érintő csapadék mennyiségében még nagy a bizonytalanság. Fehér karácsonyra minimális, sőt egyre kisebb az esély, ugyanakkor a két ünnep között már nagyobb valószínűséggel érkezik lehűlés és ezzel együtt havazás is.