A hét második felében visszatér a télies időjárás

A következő napokban még folytatódik az átlagosnál melegebb, inkább őszies hangulatú idő, aztán szerdán egy hidegfront éri el térségünket, amely a hét második felére visszahozza telet.

Kedden

többnyire felhős lesz az ég, amelyből főként északon alakulhat ki kisebb eső, zápor. A reggeli 0,+7 fok után délutánra az erős délies szélben 9-14 fok közé melegszik a levegő, ennél hidegebb északkeleten lehet.

Szerdán

megérkezik a hidegfront, így beborul az ég, és egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, az északnyugatira forduló szél pedig megerősödik. A déli órákra még az ország nagy részén 10-15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, aztán késő délutántól északnyugaton már lehűlés kezdődik, így ott akár havaseső, havazás is előfordulhat az eső mellett, de ezzel együtt már lassanként meg is szűnik a csapadék.

A hét közepétől téliesebb idő

Az átvonult hidegfront mögött csütörtöktől egészen szombatig csökkenő tendencia jellemzi majd a hőmérsékletet: eleinte +5, majd +2 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, és ez utóbbi már megfelel a január elején elvárhatónak. Az éjszakák ezzel együtt pedig egyre fagyosabbá válnak. Csütörtökön szárazabb levegő áramlik fölénk, majd pénteken megközelíti, szombaton el is érheti térségünket egy ciklon csapadékzónája, így ekkor egyre inkább növekszik a csapadék esélye, ami a hideg miatt már az ország nagyobb részén hó formájában hullhat. A hét legvégén/jövő hét elején átmenetileg ismét enyhülhet az időjárás, de már mérsékeltebb formában és nem tartósan.