Hideg, télies idő lesz hétvégén – az ország egy részén havazhat

A következő napokban az időjárás visszatér a normális, januári kerékvágásba: fagyos éjszakákra, és kevéssel 0 fok feletti vagy fagypont körüli nappalokra van kilátás, hétvégén pedig az ország egy részén újra kifehéredhet a táj.

Pénteken napos, hűvös idő

Péntek reggelre -3,-9 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos északi völgyekben akár ennél hidegebb is lehet. Délutánra a sok napsütés ellenére is csupán -1,+4 fok közé „melegszik” a levegő, ami megfelel az ilyenkor elvárhatónak. Este kezdődik majd dél felől felhősödés, és akkortól fordulhat elő a déli határszélen hószállingózás

Szombaton délkeleten havazhat

Szombaton egy tőlünk délre örvénylő ciklon hatására főként az ország délkeleti felén/kétharmadán lehet borongós időjárás, és legnagyobb eséllyel a déli-, délkeleti-, valamint keleti megyékben fordulhat elő több helyen hószállingózás, havazás. Ez utóbbi tájakon alakulhat ki néhány cm-es friss hótakaró. Reggel -2,-10, délután -2,+4 fok valószínű. A borongós, havas délkeleti tájakon az alacsonyabb, míg a kevésbé felhős északnyugati megyékben a magasabb maximumokkal.

Vasárnap sok felhő

hajnalban -2,-9, délután -1,+5 fok között alakul a hőmérséklet. Ekkor már nyugat felől érkezik fölénk több felhő, így az ország nagy részén a felhők lesznek túlsúlyban, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a Nap. Ezúttal pedig inkább a Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, esetleg néhol vegyes halmazállapotú csapadék.

A jövő hét elején

átmenetileg kissé enyhébb, többnyire száraz levegő érkezhet fölénk, ezért +2,+8 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés, de jelentős, tartós felmelegedésre minimális az esély.