Tartósan enyhe és néhány napig még változékony marad az időjárás

Szombaton

az éjszaka átvonult hidegfront után csökken, felszakadozik a felhőzet és az ország nagy részén már napos, de újra erősen szeles időre számíthatunk. Legkésőbb a déli megyékben csökken a felhőzet, ugyanakkor északkeleten egy-egy zápor/hózápor előfordulhat napközben a felhőátvonulásokból. Hajnalban -3,+3, délután 6-12 fok között alakul a hőmérséklet, azonban az erős északnyugati szél ronthat a hőérzeten.

Vasárnap

fagyosan (0,-6 fok) indul a reggel, és délelőtt még napos időre van kilátás, majd délután egy közeledő hidegfront hatására északnyugat felől fokozatosan egyre több felhő érkezik fölénk, miközben a hőmérséklet az élénk-erős délnyugati szélben 5-10 fok közé emelkedik. Az esti óráktól észak-északnyugat felől már elszórtan eső, zápor, a hegyekben havaseső, havazás várható.

Viharos hétfő

Hétfőn hajnalban-reggel az érkező hidegfront útját többfelé kíséri eső, zápor, amit északon-északkeleten és a hegyekben havazás válthat fel. Napközben aztán felszakadozik a felhőzet, és a felhőátvonulásokból már csak néhol fordulhat elő zápor, hózápor, ugyanakkor az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. Reggel 0,+8 délután +4,+9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden még szeles idő

Kedden már kicsit veszít erejéből a szél, de az ország nagy részén még mindig erős északnyugati szél fúj és a felhők lesznek túlsúlyban, amelyekből helyenként fordulhat elő zápor/hózápor. Hajnalban -2,+3, délután +5,+10 fok várható.

Szerdától nyugodtabb, melegebb

A hét közepén csendesebbre, naposabbra és egyúttal tavasziasabbra fordul időjárásunk. Éjszakánként 0 fok körül vagy kevéssel a felett, míg délutánonként 10 fok körül, illetve kevéssel a felett alakul a hőmérséklet. Foltokban ugyanakkor az éjszakai köd, illetve a belőle képződő rétegfelhőzet tartósan megmaradhat, így ezekben körzetekben hűvösebb lehet.