A hét közepére nyugodtabb, tavaszias idő jön, aztán hétvégén lesz ismét kisebb változás

Kedden még szeles

Kedden eleinte még több órás napsütés várható, majd délutántól egyre több felhő lesz az égen, de zápor/hózápor csak helyenként fordulhat elő. Az ország nagy részén még mindig erős, a Duna vonalában időnként viharos erejű északnyugati szél fúj, emiatt kevesebbnek érezhetjük a 8 fok körüli maximum hőmérsékletet.

Szerdán és csütörtökön nyugodt, tavaszias

Szerdán már csak élénk, csütörtökön pedig gyenge vagy mérsékelt lesz a nyugatira-délnyugatira forduló légmozgás, amellyel enyhébb légtömegek érkeznek: jellemzően 9-14 fok közé emelkedik délutánonként a hőmérséklet. Az ország nagy részén sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, de csütörtök hajnalban északon-északkeleten már köd is képződhet, amely néhol lassan oszlik fel, így ott foltokban maradhat néhány hűvösebb, nyirkosabb tájegység.

Pénteken a front előtt még enyhe

Pénteken a reggeli 0 fok körüli értékekről délutánra 10-11 fok köré melegszik a levegő, és a déli órákig még számíthatunk napsütésre is. Délután aztán az érkező front hatására északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kisebb eső, zápor, északon estétől havaseső/hózápor is kialakulhat. Eleinte a délnyugati, majd később az északnyugatira forduló szél megélénkül, majd megerősödik.

Hétvégén kissé hűvösebb

Az átvonult front mögött hétvégére mérséklődik a légmozgás, és ismét szárazabb, nyugodtabb, naposabb időre van kilátás. A nappali felmelegedés +5,+6 fok köré mérséklődik, ami már közelít az ilyenkor elvárható 4 fok körüli értékekhez, vasárnap reggel pedig már országos fagyra van kilátás. Komoly, tartós lehűlés a következő héten sem várható.