Pénteken gyenge hidegfront érkezik – hétvégére kicsit hűvösebbre fordul az idő

A tavaszias meleg után hétvégére kisebb lehűlés érkezik, de még így is valamivel magasabb hőmérsékletek lesznek az ilyenkor elvárhatónál, az igazi tél tehát nem tér vissza.

Pénteken

reggel -4,+3, délután pedig 9-15 fok között alakul a hőmérséklet. Az éjszaka képződött köd főként északkeleten nehezen oszlik fel, így ott ismét lehetnek olyan tájak, ahol 10 fok alatt maradnak a maximumok. Az ország nagyobb részén kezdeti néhány órás napsütés után a közeledő hidegfront hatására egyre több felhő érkezik, és délutántól elszórtan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül, időnként megerősödik.

Szombaton

a front mögött már frissebb, száraz időre számíthatunk több órás napsütéssel, kevés felhővel, és napközben a légmozgás is fokozatosan mérséklődik. Reggel -5, 0, délután +4,+8 fok várható.

Vasárnap

fagyos (-1,-8 fok ) lesz a hajnal, délutánra pedig +4,+10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk, kisebb csapadék azonban csak néhol fordulhat elő keleten.

Kilátások a jövő hétre

Február közepén is marad az átlagosnál melegebb, időjárás, sőt újabb enyhülés valószínű. A hét elején, illetve közepén érhetik el nedvesebb léghullámok térségünket, így ekkor van esély elszórtan csapadékra, illetve ismét gyakran lesz erős a légmozgás.