Tartósan hűvös, sőt egyre téliesebb időjárás várható a folytatásban

A hét további részében a nappali felmelegedés továbbra is mérsékelt lesz, de nagyjából megfelel az ilyenkor elvárhatónak, az éjszakák ugyanakkor erősen fagyosak maradnak. A jövő hét elejétől aztán lehűlésre van kilátás, így már napközben is egyre inkább a telet idézi majd az időjárás.

Pénteken

hajnalban 0,-8 délután+4,+9 fok között alakul a hőmérséklet. Főként a nap első felében számíthatunk a gyakran felhős égből a középső-, valamint keleti megyékben elszórtan hózáporokra, havaseső záporokra élénk északias szél mellett. Nyugat felé haladva kisebb a csapadék esélye.

Hétvégén

továbbra is hideg (-1,-10 fok közötti) éjszakákra, és mérsékelten meleg, +4,+9 fok közötti nappalokra van kilátás. A több órás napsütést időnként felhők zavarják, de csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor/hózápor.

A jövő hét első felében

egyre inkább télies jellegűvé válik időjárásunk, ugyanis észak felől a korábbinál is hidegebb légtömegek áramlanak fölénk élénk északias széllel. Az éjszakák fagyosak maradnak, a nappali felmelegedés pedig az ország nagy részén +5 fok köré mérséklődik. Ezzel együtt pedig több hullámban nedves levegő is érkezik térségünkbe, így szinte minden nap számíthatunk elszórtan kisebb havazásra, hózáporokra, havasesőre.