Zord éjszakák és hűvös nappalok várnak ránk a hét további részében, néhol -17 fok is lehet

A következő napokban száraz, de hideg légtömegek áramlanak fölénk, így mérséklődik a nappali felmelegedés, az éjszakák pedig kimondottan zordak lesznek.

Csütörtökön

hajnalban a középső országrészben, míg délelőtt a nyugati tájakon fordulhat elő helyenként kisebb havazás, hószállingózás, miközben északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a Nap. A napsütés ellenére a reggeli 0,-7 fokról délutánra csupán +2,+7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken, szombaton és vasárnap

Alapvetően száraz időre van kilátás. A derült égbolt és a fölöttünk lévő hideg levegő hatására éjszakánként -4,-11 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos tájakon -12,-17 fok közötti fagyok sem kizártak. A legmagasabb nappali hőmérsékletek a szinte zavartanul napos időjárás mellett is csupán +5, majd a hétvégén +7 fok körül alakulnak, ami elmarad a március közepén szokásostól.

A jövő hét első napjaiban

valószínűleg még marad a száraz, többnyire napos időjárás. Az éjszakai fagyok ugyan nem szűnnek meg, de legalább lassanként gyengülnek, a nappali felmelegedés pedig fokozatosan erősödik. A jövő hét közepén ugyanakkor máris megszakadhat a melegedő tendencia.