Ezúttal a szerda lesz a hét leghűvösebb és legcsapadékosabb napja

A kellemesebb keddi nap után szerdára újra hűvösebbre, csapadékosra fordul időjárásunk, de a hét második felében gyors javulás várható.

Szerdán

nedvesebb, hűvösebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így sok felhő lesz felettünk, és nyugat felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, főként délen zivatar is. Az északnyugati szél élénk, a Dunántúlon időnként erős lesz. Reggel 6-11, délután az ország nagyobbik északi felén-kétharmadán csak 10-15, míg ettől délre-délkeletre, ahol időnként felszakadozik a felhőzet, 16-21 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön

nyugat felől már csökken a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, csapadék pedig az ország nagy részén már csak néhol fordulhat elő. Keleten ugyanakkor még a felhők lesznek túlsúlyban, és eleinte több helyen, majd délutántól ott is egyre kisebb eséllyel fordulnak elő esők, záporok. A reggeli 3-10 fokról a szeles időben 12-19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, keleten-északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Péntektől kellemes időjárás

Pénteken és a hétvége nagyobbik részében viszonylag nyugodt, kellemes időre van kilátás több órás napsütéssel, csapadék nélkül. Az éjszakák frissek (1-8 fok) lesznek, a nappali felmelegedés viszont lassanként az ilyenkor szokásos 20 fok köré erősödik. Vasárnaptól ismét változás körvonalazódik, május első napjai felé közeledve újra növekszik a csapadék és a lehűlés esélye.