Fülledt, májusi idő lesz a folytatásban egyre több záporral, zivatarral

Nedves, labilis légtömegek áramlanak fölénk a következő napokban is, így több alkalommal és többfelé kell záporokra, zivatarokra készülni, amelyeket lokálisan kiadósabb csapadék is kísér majd.

Szerdán több helyen zivatar

Szerdán a keddihez hasonlóan a kezdeti napos idő után erőteljesen gomolyfelhő-képződés várható, amelyből ismét több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, nagyobb számban a délutáni órákban. A légmozgás csak zivatarok környezetében élénkül meg. A hajnali 5-12 fokról délutánra 20-25 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön kicsit kevesebb zápor

Csütörtökön marad a kellemesen meleg, késő tavaszias-kora nyárias idő: reggel 6-11, délután 21-26 fok várható. Ekkor több napsütésre, valamivel mérsékeltebb gomolyfelhősödésre, és kisebb területet érintő, de továbbra is elszórtan előforduló záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Péntektől újra csapadékos

Pénteken és szombaton ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk, így a felhők kerülnek túlsúlyban, amelyekből újra többfelé kell záporokra, zivatarokra, sőt akár tartósabb esőre is készülni. A nappali felmelegedés kissé mérséklődik, jellemzően 20 fok körül alakul. A tartósan csapadékos, borult tájakon ennél több fokkal hidegebb várható, míg azokon a tájakon, ahol pár órára kisüt a Nap, 25 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet. A hét végéhez közeledve szárazabbra fordulhat időjárásunk.