Az előttünk álló héten megérkezik a 30 fok közeli nyári meleg

Május második hetében nagy valószínűséggel erőteljes melegedés várható, így a hét második felében több helyen 30 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet, és átmenetileg szárazabbra is fordul időjárásunk.

Vasárnap és hétfőn

Már több órás napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, amit délutánonként erőteljes gomolyfelhő-képződés követ. Ezekből a felhőkből elszórt jelleggel még továbbra is kialakulnak záporok, zivatarok. Éjszakánként 7-12, délutánonként 21-26 fok várható.

Keddtől – péntekig

A fokozatos melegedés lesz időjárásunk meghatározója: kedden még „csak” 21-27, pénteken már 25-30 fok közötti nyárias maximumokra van kilátás, emellett pedig éjszakánként is egyre kevesebb helyen csökken 10 fok alá a hőmérséklet. Több órás napsütésre, gomolyfelhőkre számíthatunk, azonban zápor, zivatar csak kis eséllyel fordulhat elő néhol.

Hétvégén

már nagyobb az előrejelzés bizonytalansága, ugyanis nyugat felől egy frontrendszer közeledik felénk. Az asztrológiai jelzések alapján azonban az tűnik valószínűbbnek, hogy még a hétvégén kitart az átlagosnál melegebb, nyárias időjárás, igaz ekkor a fülledt, meleg időben a közeledő front előtt nagyobb eséllyel pattanhatnak ki záporok, zivatarok.