Ezen a héten több hullámban érkezik újabb csapadék – igazi medárdi idő várható

Tartósan zavartalanul napos időjárás a következő egy hétben sem valószínű. Változékonyság és gyakori csapadék viszont annál inkább, vagyis olyan időre számíthatunk, ami június első felében, Medárd környékén elvárható térségünkben.

Kedden még nagyrészt száraz idő

Kedden az ország nagy részén még napos-gomolyfelhős, meleg, nyári idő várható reggel 12-18, délután 26-31 fok közötti hőmérséklettel. Délutánt aztán nyugat felől egy közeledő hidegfront hatására a nyugati megyékben növekszik a felhőzet mennyisége, és az esti óráktól ezeken a tájakon már egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra készülni.

A hét közepén sokfelé csapadék

A kedden érkező hidegfront felettünk lelassul, így a hét közepén felhős, csapadékos időjárásra számíthatunk. Szerdán inkább az ország nyugati kétharmadán, csütörtökön pedig már keleten is sokfelé fordul elő zápor, zivatar, illetve egyes tájakon tartós, áztató eső is. Az ország nagyobb hányadán kiadós mennyiségű csapadék hullhat. Éjszakánként 13-18, délutánonként pedig jellemzően 21-26 fok között alakul a hőmérséklet, de a keleti megyékben, ahol kisüt a Nap, még mérhetünk 30 fok körüli maximumokat, azonban csütörtökön már ott is nagyobb területen inkább a 25 fok közeli értékek lesznek jellemzőek.

A hét második felében

ismét változik időjárásunk. Előreláthatólag pénteken és szombaton lassanként szárazabb légtömegek érkeznek, így csökken a csapadékhajlam. A hét legvégén ugyanakkor újra nedvesebb léghullámok közelíthetik meg térségünket, így ekkor ismét növekszik a záporok, zivatarok esélye – egyelőre nagyobb bizonytalanság mellett.