Itt a friss kéthetes előrejelzés – marad az erős változékonyság, de összességében kora nyárias-nyárias meleg lesz

Továbbra sem nyugszik meg tartósan felettünk a légkör: a következő két hétben is többször érkeznek időjárási frontok, illetve nedves légtömegek, amelyek kedveznek a zivatarképződésnek, de azért lesznek rövidebb nyugodt periódusok is, és a lehűlések mellett összességében a kellemes, kora nyárias-nyárias hőmérsékletek dominálnak majd.

Június 10 – 17

A csapadékos medárdi időjárás után szombaton főleg a középső és keleti megyékben még elszórtan előfordulhat zápor, zivatar, aztán vasárnap és hétfőn egy érkező hidegfront előtt már országszerte inkább a napos-gomolyfelhős, száraz időjárás lesz túlsúlyban 25-30 fok közötti nyárias maximumokkal. A hétfőn este érkező gyenge front csak kevés helyen okoz csapadékot, és mögötte keddre csupán pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Szerdától máris melegedés valószínű, ami 16-17-e körül megtorpan egy újabb hidegfront hatására, így ekkor ismét növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Június 18 – 25

Június 17-e után már jóval bizonytalanabbá válik hazánk időjárása. Egy nyugat felől közeledő frontrendszer előterében ismét melegedés kezdődhet, akár átmeneti jelentősebb felmelegedésre is van esély, azonban a június 21-25-e közötti időszakban már nagyobb valószínűséggel egy markáns lehűléssel és kiadós csapadékkal járó légköri helyzet alakulhat ki térségünkben. Ekkor tehát néhány napra az átlagosnál hűvösebbre fordulhat időjárásunk.