Keddre 25 fok köré frissül a levegő, aztán szerdától újra melegedés várható

Hétfőn este hidegfront vonul át felettünk, amely mögött keddre frissebb, de még így is kellemes, nyárias időjárás várható. A hét közepén aztán újra melegedés valószínű a következő hidegfront előtt.

Hétfőn

délután az érkező hidegfront hatására nyugat felől már egyre több felhő lesz az égen, és főként a nyugati, illetve északi megyékben fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar, miközben egyre nagyobb területen megélénkül, megerősödik az északnyugati szél. A maximumok még 25-32 fok közé emelkednek.

Kedden frissebb, júniusi idő

Az átvonult front mögött kedden már napos-gomolyfelhő, száraz időjárás valószínű élénk északnyugati széllel. Reggel 10-17, délután 22-27 fok között alakul a hőmérséklet, ami nagyjából megfelel a június első felében elvárhatónak.

Szerdán és csütörtökön melegedés

A hét közepén délnyugat felől újra egyre melegebb levegő áramlik fölénk: az éjszakák ugyan még kissé hűvösek lesznek, délutánonként azonban szerdán 25-30, csütörtökön már 27-32 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön délután nyugat felől egy újabb hidegfront közelíti meg térségünket, így ekkor ismét egyre több gomolyfelhő érkezik, és nyugaton már növekszik a záporok, zivatarok esélye.

A hét második felében

Újból változik időjárásunk. A csütörtökön érkező hidegfront hatására pénteken a nap első felében még előfordulhat elszórtan zápor, zivatar, és ismét pár fokkal mérséklődik a hőmérséklet. A hétvégén aztán újra egyre melegebb légtömegek érkeznek, így egyre inkább 30 fok köré erősödik a maximum hőmérséklet, ezzel együtt pedig csökken a záporok esélye.