Keddre 27 fok köré frissül a levegő, de utána újra melegedés várható

A hétfői kánikula után keddre pár fokkal frissebb levegő érkezik térségünkbe, de így is marad az átlagosnál melegebb, nyárias időjárás, sőt a hét közepétől ismét emelkedik a hőmérséklet.

Hétfő éjszaka gyenge hidegfront

Hétfőn még 30-36 fok közötti országos kánikula lesz sok napsütéssel, amit délutántól nyugat felől már fátyol-és gomolyfelhők zavarnak. Az esti-éjszakai órákban át is vonul felettünk a gyenge hidegfront, így ekkor megnövekszik a felhőzet, de csak helyenként fordulnak elő záporok, zivatarok. Reggelre 15-23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden frissebb, napos idő

Kedd reggelre már el is hagyja térségünket a front felhőzete, így országszerte napos időjárás várható kevés gomolyfelhővel. Az élénk északnyugati szélben már „csak” 26-30 fok közé melegszik a levegő, tehát a kánikula megszűnik, a nyárias meleg azonban marad. Kis eséllyel a nyugati-délnyugati megyékben fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar a délutáni órákban.

Szerdától tartósan 30 fok körül

Szerdától vasárnapig fülledt, meleg időre van kilátás jellemzően 28-33 fok közötti nappali felmelegedéssel. Az alacsonyabb értékek nyugaton-északnyugaton, a magasabbak délkeleten várhatóak, ahol különösen a hétvégén a 35 fokot is elérheti a csúcsérték. Minden nap számíthatunk több órás napsütésre, amit időnként erősebb gomolyfelhő-képződés zavar. Különösen szerda éjszaka és csütörtök hajnalban fordulnak elő nagyobb számban zivatarok, de emellett elszórt jelleggel minden nap van esély a kialakulásukra.