Szombaton többfelé, vasárnap már csak néhol lehet zivatar és országos kánikula kezdődik

Az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, hamisítatlan nyári hétvégénk lesz szombaton 30, vasárnap már 33 fok körüli maximumokkal, de a hétvége első napján még az ország több pontján leszakadhat az ég.

Szombaton fülledt, meleg idő, zivatarokkal

Szombaton hajnalban nyugati irányból több helyen kell záporokra, zivatarokra készülni, és napközben is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórt jelleggel további zivatarok pattanhatnak ki. A zivatarok súlypontja már egyre inkább a középső-, illetve keleti országrészre tevődik át, lokálisan felhőszakadásra, vagyis kiadós csapadékra is számíthatunk. A reggeli 13-20 fokról délutánra 27-33 fok közé melegszik a levegő, de a csapadékkal érintett terülteken átmenetileg jelentősebb visszaeshet a hőmérséklet.

Vasárnap már sok napsütés és 30 fok feletti kánikula

Vasárnapra szárazabb légtömegek érkeznek fölénk, így sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre és országos kánikulára érdemes készülni. Frissítő zápor/zivatar ekkor már csak néhol fordulhat elő kis eséllyel. A reggeli 15-20 fokról délutánra 30-35 fok közé melegszik a levegő.

A jövő héten hőség időnként zivatarokkal

Június utolsó hetében két hullámban érkezik komolyabb hőség: először a hét első két napján fokozódik 31-38 fok közé a kánikula, amit szerdán követhet egy alig érzékelhető, pár fokos felfrissülés és növekvő zivataresély. Ezt követően újra erősödő hőségre van kilátás, majd a hétvégén ismét növekszik a zivatarok valószínűsége és ekkortól bizonytalan mértékű lehűlés érkezhet.