Az előttünk álló hét már meghozza a felfrissülést – fokozatosan megszűnik a hőség

Kedden hidegfront éri el térségünket, ami előbb nyugatra, majd a következő napokban lassanként az ország egész területére meghozza az érdemi felfrissülést. A hét második felében már frissebb, hőségmentes nyári időjárás várható.

Kedden nyugaton már hűvösebb

Kedden nyugat felől egyre több felhő zavarja a napsütést, és kezdetben a Dunántúlon, délutántól már máshol is több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, miközben északira fordul és megerősödik a szél. A reggeli 15-23 fok után a Dunántúlon már csak 25-30, a Dunától keletre még 30-36 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán országszerte 28-30 fok körül

Szerdán nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap, de a középső-, illetve kelete megyékben eleinte még több felhő lesz, és elszórtan előfordulnak záporok, zivatarok. Az élénk-erős északias széllel már országszerte 26-32 fok közé mérséklődik a maximum hőmérséklet.

A hét második felében kicsit tovább frissül

A hét második felében alapvetően északias marad felettünk az áramlás, amellyel mérsékelten meleg léghullámok érkeznek térségünkbe. Az éjszakák kissé hűvösek (10-16 fok) lesznek, a nappali felmelegedés pedig jellemzően 24-29 fok között mozog majd. Az élénk északias szél mellett a napsütést gyakran zavarják felhős időszakok, és szinte minden nap kialakulhat helyenként zápor/zivatar, de szombaton nagyobb valószínűséggel, többfelé nyílik lehetőség a kialakulásukra.