Igazi nyári hétvége lesz – szombaton 30, vasárnap 28 fok körüli maximumokkal

Szombaton napsütés, aztán egyre több gomolyfelhő

Szombaton hajnalban délen-délnyugaton lehet még felhős az égbolt, és ott alakulhat ki kisebb eső, zápor, majd reggeltől már az ország többi részéhez hasonlóan ott is a napsütés kerül túlsúlyba. Délutántól aztán országszerte egyre több gomolyfelhő képződik, de csak helyenként fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A reggeli 10-19 fokról délutánra az élénk északnyugati szél mellett 27-32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap átlagos júliusi nyár több órás napsütéssel

Vasárnap élénk északnyugati szélre, valamint több órás napsütésre van kilátás, amit csak időnként zavarnak gomolyfelhők. Gomolyfelhőkre nagyobb számban északkeleten, keleten van esély, ahol egy-egy nyári zápor/zivatar lokálisan előfordulhat. A friss (8-17 fok) hajnal után délutánra 25-30 fok közé melegszik a levegő, és ezek a maximumok megfelelnek a július közepén elvárhatónak.

A jövő hét elején fokozatos melegedés

A jövő hét első felében egyre melegebb légtömegek áramlanak fölénk. A kezdetben csípős éjszakák fokozatosan enyhülnek, a nappali felmelegedés pedig hétfőn 29, kedden 31, szerdára már 34 fok köré erősödik, vagyis visszatér a kánikula. A sok napsütés mellett csak időnként képződnek gomolyfelhők, amelyekből a hét közepéig csupán kis eséllyel alakulhatnak ki hűsítő zivatarok.