Megszűnik a kánikula, de a hónap utolsó napjaiban még marad a nyárias idő

Vasárnap nyugat felől már hűvösebb légtömegek érkeznek, így az ország nagy részén megszűnik a kánikula, de még így is marad a nyáriasan meleg idő a hónap végéig.

Vasárnap keleten még 30 fok felett

A többórás napsütés mellett már gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Ezekre a legkisebb esély keleten-délkeleten van, és ott várható a legtöbb napsütés is. A reggeli 16-21 fokról délutánra 26-34 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten a legmagasabb, míg északnyugaton a legalacsonyabb értékekkel.

A hét első felében kellemes nyárutó

Hétfőtől szerdáig már országszerte hőségmentes, kellemes nyárias időjárásra számíthatunk. Éjszakánként 12-18, délutánonként 25-30 fok között alakul a hőmérséklet. A több órás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből főként hétfőn fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar.

Szeptember elején kora ősziesre fordul

Szeptember első napjaiban pár fokkal hűvösebb légtömegek érik el térségünket, így fokozatosan kora ősziesre fordul időjárásunk. Az éjszakai lehűlés 9-15 fok közé, a nappali felmelegedés, pedig eleinte 25, majd 23 fok köré mérséklődik. Mindezzel együtt pedig növekszik a csapadék esélye is. Különösen a hónap első hétvégéjén fordulhat elő több helyen eső, zápor.