Délnyugaton akár +18 fok is lehet, északkeleten hűvösebb, párás idővel köszönthet be az újév

Péntek éjszaka melegfront éri el térségünket, amelynek nyomában jóval enyhébb, tavaszias légtömegek áramlanak fölénk, de az északi-északkeleti megyékben nem lesz annyira érezhető a felmelegedés, ugyanis ott tartja magát a ködpárna.

December 31-én, szombaton

Az ország nagyobbik délnyugati kétharmadán időnként elvékonyodik a zárt felhőtakaró, és kevés szűrt napsütés is lehet miközben megélénkül a déliesre forduló szél, ugyanakkor az északi-északkeleti országrészben marad a borongós, párás, több helyen tartósan ködös idő. A reggeli -1,+8 fokról délutánra jellemzően 8-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten csupán +2,+7, míg délnyugaton 15-16 fok is lehetséges.

Január 1-jén, vasárnap melegrekord dőlhet

fagymentes (+1,+9 fok) lesz a hajnal, délutánra pedig az ország délnyugati kétharmadán már +10,+18 fok közé melegedhet a levegő az élénk délies szélben, emellett pedig már több órára kisüthet a Nap is. Az északkeleti harmadban azonban továbbra is nagyobb területen ragadhat be a nyirkos, párás, ködfelhős időjárás, ahol +5,+10 fok között maradnak a maximumok.

Január 2-án, hétfőn

hasonlóan megosztott marad időjárásunk, de ekkor már északkeleten is kisebb területre szorulhat vissza a ködpárna és ezzel együtt a 10 fok alatti csúcsértékek, és az ország jelentősebb hányadán nyer teret a változóan felhős-napos, tavaszias hangulatú időjárás +10,+18 fok közötti maximumokkal.

Keddtől lassú változás

Kedden előreláthatólag egy hidegfront éri el térségünket, amely mögött a hét közepére már mérséklődik a nappali felmelegedés, de egyelőre még így is marad az ilyenkor szokásosnál több fokkal enyhébb ezúttal már változékonyabb időjárás.