Hiába érkezik hidegfront, marad a kora tavasziasan enyhe időjárás

A következő napokban ugyan frontok érik el térségünket, de a hőmérsékletben nem lesz érezhető változás: ezt követően is marad az ilyenkor szokásosnál enyhébb időjárás.

Csütörtökön szeles idő

egy melegfront hatására többnyire erősen felhős lesz az égbolt, és elszórtan fordulhat el kisebb eső, majd délután északnyugat felől már hidegfront érkezik, így ekkor fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és megerősödik az északnyugatira forduló szél. Reggel 1,9, délután 8-14 fok várható.

Pénteken, szombaton és vasárnap

is marad az enyhe időjárás. Az éjszakák ugyan kicsit hűvösebbek (-2,+4 fok), de még így sem kifejezetten „januáriak” lesznek, a nappali felmelegedés pedig az ország nagy részén többnyire 6-12 fok között alakul majd. A változóan felhős ég mellett több órás napsütésben bízhatunk, azonban elszórtan maradhatnak ködfelhős, párás vidékek, nagyobb eséllyel északkeleten, ahol ennél pár fokkal alacsonyabban tetőznek a maximumok. Számottevő csapadék a hétvégén nem valószínű, csak kisebb szitálás, esetleg néhol gyenge eső fordulhat elő.

A jövő hét elején csapadékos idő

A jövő hét elején nagy valószínűséggel egy ciklon- és csapadékzónája éri el térségünket, így ekkor borult időre van kilátás többfelé esővel. Az eső mellett a hegyekben havaseső, havazás sem zárható ki. Jelentős, erős lehűlésre azonban ekkor is kicsi az esély, marad a késő télies-kora tavaszias jellegű időjárás.