Kiadós eső és pár fokos lehűlés érkezik a hét elejére

Nyugat felől nagy nedvességtartalmú és pár fokkal hűvösebb légtömegek érkeznek fölénk, így a hét elején országszerte esősre fordul időjárásunk, sőt nagy területen jelentősebb mennyiség is hullhat.

Hétfőn nyugat felől egyre többfelé eső

Hétfőn a hajnali/reggeli órákban nyugat irányból elered az eső, amely napközben fokozatosan átterjed a középső-, majd a keleti megyékre is. Elsősorban a Dunántúl keleti felén, valamint a középső országrészben várható jelentős mennyiségű csapadék. A délies szél északnyugatira fordul és megélénkül. A reggeli 0,+8 fokról délutánra +4,+9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden eleinte még sokfelé csapadék

Kedden a nap első felében még országszerte sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, sőt a magasban érkező hidegebb levegő hatására a hegyvidéki területeken átmenetileg havaseső, havazás is előfordulhat. Délután aztán a csapadéktevékenység nyugat felől fokozatosan megszűnik és ezzel együtt az élénk-erős északnyugati szélben a reggeli +1,+5 fokról délutánra már „csak” +3,+9 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de még ez is magasabb a januárban elvárhatónál.

A hét további részében is változékony idő

A hét közepén, valamint második felében is megmarad időjárásunk változékony jellege, ugyanis újabb frontok súrolják térségünket. Főként pénteken, illetve a hét legvégén növekszik ismét a csapadék valószínűsége, ami az ország döntő részén eső formájában hullik, de a hegyekben, illetve az északi-északkeleti határ mentén átmenetileg havaseső, havazás sem kizárt. Éjszakánként -3,+3, míg délutánonként +3,+9 fok között alakul a hőmérséklet.