Egész héten több hullámban érkezik újabb csapadék – az eső mellett már havazás is várható

Az előttünk álló héten több hullámban nedves, eleinte enyhébb, majd a hét második felében egyre hidegebb légtömegek érkeznek fölénk, így kezdetben inkább csak a hegyekben, majd később már sívidéken is megjelennek a télies csapadékformák.

Kedden

a hajnali csapadékos időjárás után délelőtt és a déli órákban felszakadozhat átmenetileg a zárt felhőtakaró, de délutántól újra egyre többfelé kell esőre készülni, amit a magasabb északi hegycsúcsokon havaseső, havazás válthat fel. A hétfőinél enyhébb időjárás lesz: reggel 0,+6, délután +4,+13 fok várható.

Szerdától – vasárnapig

Az időjárás csapadékos jellegét tekintve nem várható lényeges változás: délnyugat felől több hullámban érkezik újabb csapadék, összességében jelentős mennyiségben. A hőmérsékletek alakulásában ugyanakkor már változás kezdődik: a felettünk keveredő enyhe, valamint hideg levegő közül az idő előrehaladtával egyre inkább az észak-északnyugat felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű levegő kerülhet túlsúlyba. Emiatt a hét második felében eleinte az északi-, és nyugati megyékben, később már az ország egyre nagyobb hányadán havaseső, havazás is megjelenthet az eső mellett, emellett pedig északnyugat felől egyre nagyobb területen maradhat 0,+5 fok között a nappali felmelegedés.