Erős lehűlés jön hétvégére – vasárnap havaseső, havazás is lehet

Szombatra virradóra hidegfront vonul át felettünk, amely mögött hétvégére jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Vasárnap már télies hőmérsékletekre számíthatunk.

Szombaton erős széllel érkezik a lehűlés

Szombaton hajnalban északnyugat felől az érkező hidegfront hatására egyre többfelé kell esőre, záporra számítani, majd a déli óráktól észak felől elkezd felszakadozni a felhőzet, és inkább már csak az ország déli felén várható további csapadék. Az erős, helyenként viharos északnyugati széllel megkezdődik a hideg levegő beáramlása: a reggeli 5-10 fokról délutánra már alig emelkedik magasabbra a hőmérséklet.

Vasárnap délen havazhat

Vasárnap egy tőlünk délre kialakuló ciklon szólhat bele időjárásunkba egyelőre még bizonytalan mértékben. A legvalószínűbb az, hogy az ország nagy részén borult lesz az ég, inkább csak északon süthet ki rövid időszakokra a Nap. Az ország déli harmadán nagyobb, észak felé haladva már egyre kisebb eséllyel fordulhat elő eső, havaseső, havazás vegyesen. A Mecsek térségében akár összefüggő hótakaró is kialakulhat. Hajnalban -4,+1, délután +2,+7 fok valószínű, de az erős a felhősebb, csapadékosabb déli tájakon az alacsonyabb értékekkel.

A jövő hét elején még hűvös idő

A jövő hét elején még marad az ilyenkor szokásosnál pár fokkal hűvösebb időjárás. Az ország nagy részén fagyos (-5,0 fok közötti) éjszakákra, és +5 fok körüli nappali felmelegedésre van kilátás, aztán a hét közepe felé haladva már fokozatos enyhülés kezdődik. Jelentős, tartós felmelegedés azonban nem valószínű.