Pénteken áprilisi meleg, aztán szombaton markáns hidegfront érkezik viharos széllel

Pénteken akár 20 fok is lehet

Pénteken hajnalban +2,+9, délután 15-20 fok közötti meleg várható élénk délies széllel. A felhős időszakok mellett kezdetben még kisüthet néhány órára a Nap, aztán délutántól egyre inkább a felhők kerülnek túlsúlyba, amelyekből összességében több helyen kell záporokra, délután néhol akár zivatarokra is számítani.

Szombatra markáns hidegfront, viharos szél

Szombatra virradóra markáns hidegfront vonul át térségünk fölött. Reggelig még több helyen, majd napközben a felhőátvonulásokból már egyre kevesebb helyen alakulnak ki esők, záporok, sőt északkeleten és a hegyekben délután hózáporok is előfordulhatnak. Az erős-viharos északnyugati széllel a péntekihez képest 8-10 fokkal visszaesik a nappali felmelegedés, vagyis 6-10 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnap reggel országos fagy

Vasárnap reggelre mérséklődik a légmozgás, így országos fagyra (0,-6 fok) számíthatunk, de a fagyzugos területek akár ennél hidegebb sem kizárt. A délutáni órákra 5-10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Kezdetben több órás napsütésre, a nap második felében már időnkénti felhősödésre van kilátás.

A nemzeti ünnepre újabb hidegfront

A hét elején délnyugati áramlással újra jelentősen melegszik a levegő: hétfőn 10-15, kedden már 13-18 fok közötti maximum várható, azonban a hétfő reggel még csípős lesz. Március 15-ére, szerdára aztán újabb hidegfront érkezik erős északnyugati széllel és többfelé csapadékkal. A lehűlés mértékében még van bizonytalanság, de az erősebb lehűlés megvalósulása esetén van esély arra, hogy átmenetileg akár síkvidéken is előforduljon havaseső/havazás.