Március 15-ére erős lehűlés érkezik – északkeleten havaseső, havazás is lehet

A hét elején délnyugat felől erőteljes melegedés kezdődik, de kedden este máris megérkezik a következő, markáns hidegfront, amely szerdára erős lehűlést, többfelé csapadékot hoz, amely néhol hó formájában is hullhat.

Hétfőn melegedés

Hétfőn a friss (0 fok körüli) reggel után az élénk délies széllel már 12-17 fok közé melegszik a levegő. A több órás napsütést északon több, délen kevesebb felhőzet zavarja majd. Csapadék nem valószínű.

Kedden még meleg idő, de nyugat felől hidegfront érkezik

Kedden az érkező hidegfront előtt még kisüthet néhány órára a Nap, majd nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és délutántól nyugati irányból egyre többfelé ered el az eső, miközben északnyugatira fordul a szél. Reggel +1,+7, délután 15-20 fok várható, sőt a déli megyékben akár ennél melegebb is lehet.

Szerdára markáns lehűlés

Az érkező hidegfront hatására szerda reggelig többfelé várható eső, zápor, majd a csapadék a keleti országrészre korlátozódik, de közben a beáramló hideg levegő miatt az ország még csapadékos északkeleti-keleti harmadán az esőt eleinte a hegyekben, majd néhol síkvidéken is havaseső, havazás válthatja fel. Eközben a Dunántúlon már felszakadozik a felhőzet, és kisüthet a Nap. Az erős-viharos északnyugati széllel +4,+9 fok közé esik vissza a nappali felmelegedés, a maximumok az ország nagy részén már reggel beállnak.

A hét második felében fokozatos javulás

Az erős lehűlést követően csütörtökön még mérsékelt marad a nappali felmelegedés, és újra visszatérnek nagy területre az éjszakai fagyok. Ezt követően a hét végéig viszonylag csendes, napról-napra enyhülő kora tavaszias, majd tavaszias időjárásra van kilátás, számottevő csapadék nélkül.