Átmeneti enyhülés után a jövő hét elejére ismét markáns lehűlés jön

Szombatig kellemesebb hőmérsékletekre, de továbbra is erős változékonyságra van kilátás, aztán vasárnaptól újra lehűlés kezdődik.

Csütörtökön enyhébb, de egyre többfelé eső

Csütörtökön hajnalban az ország északkeleti-keleti felén újra többfelé fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, míg máshol már jellemzően fagymentes lesz a reggel. Napközben az élénk délies széllel már 11-19 fok közé melegszik a levegő, de egyre inkább a felhők lesznek túlsúlyban, amelyekből kezdetben csak néhol, délutántól nyugat felől már egyre többfelé kell esőre, zápora készülni.

Pénteken és szombaton is enyhe, gyakran csapadékos

Pénteken és szombaton nyugat felől több hullámban érkezik újabb csapadék, így újra többfelé több alkalommal várható eső, zápor, néhol akár zivatar is. Csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Ekkor már országszerte enyhébb, fagymentes éjszakákra is általában 15-20 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnaptól egyre hidegebb

Vasárnap észak felől egyre hidegebb légtömegek árasztják el térségünket, így a jövő hét elejére ismét az átlagosnál hidegebbre fordul időjárásunk. Az ország egy részére visszatérnek az éjszakai fagyok, a nappali felmelegedés pedig 8-10 fok köré mérséklődik. A várható csapadék mennyisége és területi eloszlása még bizonytalan, ugyanakkor van esély arra, hogy hogy az esetlegesen érkező csapadék hó/havaseső formájában hulljon.