Csütörtök reggel sokfelé fagyveszély, utána főként északkeleten havaseső, havazás

Késő télies csütörtök

Csütörtök hajnalra általában 0,-6 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos tájakon akár ennél hidegebb is lehet. Napközben északkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor az ország nyugati-délnyugati felén még több órás napsütés várható. Főként a keleti-északkeleti megyékben számíthatunk gyenge-közepes intenzitású csapadékra, amely vegyesen eső, havaseső, havazás is lehet. Helyenként lepelnyi hótakaró is kialakulhat. Az élénk-erős északias szél mellett +5,+11 fok közé emelkedik a hőmérséklet, azonban a csapadékos, borongós északkeleti harmadban csupán 5 fok alatti, télies maximumokra van kilátás.

Pénteken és szombaton is hideg idő

Pénteken és szombaton már országszerte többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen fordulhat elő gyenge csapadék, amely kezdetben még vegyesen eső, havaseső, hó formájában hullik, majd szombattól már az eső lesz jellemző. A sok felhő hatására kevésbé lesznek hidegek (-1,+4 fok) az éjszakák, ugyanakkor a maximumok az előző napokéhoz hasonlóan +4,+10 fok között alakulnak majd.

Húsvétkor csak lassan javul az időjárás

A húsvéti ünnepek alatt már változás kezdődik, de egyelőre csak lassan javul az időjárás: vasárnap 9-14, hétfőn 12-17 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés, éjszakánként azonban továbbra is 0 fok közelébe süllyed a hőmérő higanyszála. Az időjárás változékony jellege az ünnepi hétvége második felében is megmarad, a gyakori felhősödés mellett mindegyik nap kialakulhatnak elszórt jelleggel záporok, valamint élénk lesz az északias szél.