A hosszú hétvége első felében marad a hideg, borongós, késő télies időjárás

Pénteken már a Dunántúlon is lehet havaseső

A csütörtökön keleten havazást okozó csapadékzóna péntekre már átterjed az ország nyugati felére is, de tovább gyengül. Ennek megfelelően már országszerte a borult égbolt lesz jellemző, amelyből több helyen fordulhat elő gyenge havaseső, havazás, azonban az északi-északkeleti megyékben továbbra is a havazás maradhat túlsúlyban. A felhők miatt csökken a hajnali fagyveszély. Reggel -2,+3, délután +3,+10 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Szombaton is borongós, hideg, csapadékra hajló idő

Szombaton továbbra is itt marad térségünkben a gyengülő ciklon, így még mindig borongós, hideg időjárásra van kilátás. Többfelé kell gyenge esőre, záporra készülni, de az északkeleti megyékben a nap első felében még mindig előfordulhat havaseső/havazás. Reggel -2,+3, délután +5,+10 fok várható.

Vasárnap és hétfőn lassú, visszafogott javulás

A húsvéti ünnepek alatt már kissé változik az időjárás jellege: késő téliesből kora tavasziasra, majd tavasziasra fordul, azonban még mindig nem lesz felhőtlenül kellemes az időjárás. Vasárnap még mindig a felhők lesznek túlsúlyban, de rövid időszakokra már előbukkanhat a Nap. Jó hír ugyanakkor, hogy egyre kevesebb helyen és egyre kisebb mennyiségben fordulhat elő eső, zápor, a maximum hőmérséklet pedig a hajnali -1,+4 fok után már 9-14 fok közé erősödik. Hétfőn a felhős időszakok mellett már végre több órás napsütésben bízhatunk, amit már csak helyenként zavarhat meg egy-egy tavaszias zápor. Reggel -1,+4, délután 12-17 fok valószínű. Ez utóbbi pedig már nagyjából megfelel az április elején elvárhatónak.