Húsvét vasárnap lassú javulás kezdődik – hétfőtől már enyhébb, de változékony idő

Vasárnap még az átlagosnál hűvösebb

Vasárnap délelőtt még sok felhő lesz felettünk, de már csak kevés helyen, egyre inkább a Dunántúlon fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délutáni órákban aztán a felhők mellett már lassanként országszerte kisüthet időnként a Nap. Reggel -2,+5, délután viszont az előző napokénál magasabb, 8-13 fok közötti hőmérséklet várható, ami még mindig alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál.

Hétfőn már enyhébb, de változékony

A húsvét hétfő reggel is frissen (-2,+4 fok) indul, azonban délutánra már 12-17 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ami megfelel április elejének. A kezdeti naposabb időjárás ugyanakkor nem tart sokáig, mivel északkelet felől fokozatosan újra megnövekszik a felhőzet, amelyből délután elszórtan kialakulhatnak záporok, miközben élénk lesz az északias szél.

Húsvét után változékony áprilisi idő

Az ünnepek tovább melegszik, de nem nyugszik meg időjárásunk. Nyugat felől több alkalommal is elérik térségünket időjárási frontok, amelyek többfelé okoznak csapadékot. Legnagyobb eséllyel csütörtök környékén valószínű nagyobb területen eső. A hőmérsékletet ennek megfelelően a hullámzás jellemzi majd. Szerdáig melegedésre van kilátás, amikor már 15-20 fok várható, majd ezt követően ismét lehűlés érkezik, amit újból kisebb melegedés követhet. A mostanihoz hasonló késő téliesen hideg időjárás azonban már nagy valószínűséggel nem tér vissza.