Szerdán átmeneti nyugalom, majd csütörtöktől csapadékos, hűvösebb időszak kezdődik

Szerdán még országszerte kellemes

Szerdán reggel kelet felé elhagyja lassanként térségünket az előző hidegfront felhőzete, és mögötte nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a Nap, legkésőbb keleten, ahol a déli órákig még előfordulhat egy-egy zápor. A délutáni óráktól aztán nyugat felől máris közeledik a következő frontrendszer, így ekkor a nyugati megyékben újra növekszik a felhők mennyisége, de estig még nem érkezik újabb csapadék. Reggel 2,+7, délután viszont kellemes 14-19 fok közötti áprilisi hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtökön nyugat felől egyre többfelé eső

Csütörtökön megérkezik a változást hozó frontrendszer, így nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, legkésőbb a keleti megyékben, ahol még számíthatunk több órás napsütésre. Ezzel szemben a Dunántúlon már egyre többfelé ered el az eső, főként a nyugati megyékben már kiadós mennyiség is hullhat. Reggel 0,+8, délután pedig a csapadékos, borongós Dunántúlon már csak 10-14, ettől keletre még 15-20 fok között alakul a hőmérséklet.

A hét második felében több hullámban csapadék

Pénteken, valamint a hétvégén továbbra is nedves légtömegek áramlanak térségünkbe, így több hullámban számíthatunk újabb csapadékra, amely nagyobb eséllyel az ország nyugati-délnyugati részén jelentősnek ígérkezik. Ennek megfelelően a felhős-borult időszakok lesznek túlsúlyban, napsütésből pedig kevés, az is inkább keleten valószínű. Éjszakánként +2,+7, míg délutánonként 10-20 fok közötti hőmérséklet várható, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb maximumokkal, hétvégére viszont már keleten is csökken a nappali felmelegedés mértéke.