Pénteken már sokfelé várható eső – főként nyugaton kiadós mennyiségben

Pénteken délnyugat felől egyre többfelé csapadék

Pénteken délnyugati irányból egy nagyobb csapadékzóna vonul át az ország felett, amelyből kezdetben nyugaton, valamint a középső tájakon, a nap második felében pedig egyre inkább az északkeleti megyékben számíthatunk ismétlődő esőre. Délutántól a Dunántúlon inkább a záporos csapadék lehet jellemző. A legtöbb, kiadós mennyiségű csapadékra az ország nyugati felén van esély. Reggel 3-9, délután 9-15 fok között alakul a hőmérséklet, de keleti-északkeleti harmadban, ahol eleinte még kisüthet a Nap, ennél melegebb is lehet.

Szombaton és vasárnap is változékony

A hétvégén továbbra is nedves légtömegek lesznek térségünkben, így kevés napsütésre, gyakori felhősödésre van kilátás. Szombaton többfelé, vasárnap inkább már csak elszórt jelleggel számíthatunk záporokra, néhol akár zivatarra. A felhőzet és a csapadék súlypontja továbbra is inkább nyugaton maradhat. Éjszakánként 2-7, délutánonként 12-18 fok közötti hőmérséklet valószínű.

A jövő hét elején sem nyugszik meg a légkör

Nagy valószínűséggel a jövő hét első napjaiban is megmarad időjárásunk változékony, csapadékra hajló jellege. Hétfőn és kedden egy újabb ciklon haladhat el közelünkben, ami miatt ismét növekszik az eső, zápor esélye. A hőmérsékletben nem várható lényeges elmozdulás: a csapadékos tájakon 10-15, míg az átmenetileg naposabb körzetekben 16-21 fok között alakulnak a maximumok, az éjszakák pedig továbbra is fagymentesek lesznek.