A hét második felében kellemesebb tavaszi időjárás jön, de nem tart sokáig

Kedden és szerdán még elszórtan záporok

A hét első felében még marad a hétfőihez hasonló időjárás: a néhány órás napsütés mellett a felhős időszakok lesznek túlsúlyban, és ezekből a felhőkből elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok, az északias szél pedig élénk lesz. Éjszakánként 4-10, délutánonként 14-20 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Csütörtöktől pár napig egyre kellemesebb

Csütörtöktől nagyjából a hét legvégéig egy viszonylag nyugodtabb, kellemesebb időszak következik. A napsütéses órák száma növekszik, a felhőzet mennyisége pedig kevesebb lesz, igaz zavartalan napsütés ekkor sem várható. Záporokra ugyanakkor már csak helyenként számíthatunk. (Kivétel lehet ez alól a máris a pénteki nap, amikor egyelőre nagyobb bizonytalanság mellett akár több helyen is előfordulhatnak.) A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz, de a hét végéhez közeledve a kezdeti 15-20 fokról már 17-22 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés.

A hét legvégén/jövő hét elején változás

Legkorábban a hét legvégén, de nagyobb valószínűséggel inkább a jövő hét elején érhet véget a kellemesebb, tavaszi időszak, amikor is nyugat felől egy hidegfront közelíti, majd éri el térségünket. A front érkezésével pedig újra növekszik a csapadék, akár a kiadósabb mennyiségű csapadék, valamint a lehűlés esélye. Folytatódik tehát a változékony, április időjárás.