Hidegfront érkezik többfelé csapadékkal – a hét első felében hűvösebbre fordul az időjárás

Hétfőn többfelé eső, zápor

Hétfőn a nyugat felől érkező hidegfront hatására már sok felhő borítja az eget, csak rövid időszakokra süthet ki a Nap, és többfelé kell ismétlődő jelleggel esőre, záporra, zivatarra számítani. Az élénk délies szél fokozatosan északnyugatira fordul, és ezzel már az eddigieknél hűvösebb levegő érkezik: délután 14-22 fok között alakul a hőmérséklet, északon az alacsonyabb maximumokkal.

Keddtől – csütörtökig frissebb tavasz

A front mögött kedden és a hét közepén élénk, időnként erős északias széllel az átlagosnál pár fokkal hűvösebb légtömegek áramlanak térségünkbe. Kedden eleinte még többfelé, majd nyugat felől egyre kevesebb helyen várható csapadék és felszakadozik a felhőzet. Szerdán és csütörtökön aztán csökkenő csapadékhajlamra, inkább csak elszórt záporokra, valamint felhőátvonulásokra van kilátás. A nappali felmelegedés jellemzően 12-17 fok között valószínű, az éjszakák pedig a hét közepére a kevesebb felhőzet miatt már egyre csípősebbek (0,+8 fok) lesznek, sőt a fagyzugos tájakon ismét növekszik a gyenge fagy esélye.

Péntektől kissé enyhébb, de változékony

Péntektől néhány fokkal magasabbra, 15-21 fok közé erősödik a maximum hőmérséklet, és az éjszakák is lassanként enyhülnek. Tartósan nyugodt időre, zavartalan napsütésre azonban még ekkor sem számíthatunk. Elszórtan minden nap kialakulhatnak tavaszias záporok.