Itt a friss kéthetes előrejelzés – lehűlés, kiadós csapadék és nyárias meleg is várható

A következő két hétben még mindig nem szabadulunk a változékony, gyakran csapadékos időjárástól, de már több kellemes májusi nap is vár ránk, sőt az időszak végén már egy kis ízelítő is érkezhet a nyárból.

Május 5 – 8: kellemes májusi idő

A hét hátralévő részében, illetve a jövő hét elején kellemesen meleg májusi időjárás valószínű. Pénteken több órás napsütés várható, csupán egy-egy helyi záporral. Szombaton és vasárnap ugyanakkor több gomolyfelhő zavarja a napsütést, és ekkor elszórtan kialakulnak záporok/zivatarok. Éjszakánként általában 5-13, míg délutánonként 19-24 fok között alakul a hőmérséklet, de hétvégén a naposabb tájakon akár 25-26 fokos kora nyári meleg sem kizárt.

Május 9 – 15: lehűlés, csapadék

Május 9-15-ig előreláthatólag még két hullámban érkezhet lehűlés, amikor az átlagosnál hűvösebbre fordul időjárásunk, és ebben az időszakban több alkalommal is előfordulhat nagyobb területet érintő csapadék, az ország egy részén akár jelentősebb mennyiségben is.

Május 16 – 19: fokozatos melegedés

A hónap közepe után valószínűleg melegedő tendencia kezdődik, így az időszak végére, május 19-e környékére már egyre inkább nyáriasra fordulhat időjárásunk. Ezzel együtt pedig csökken a csapadék esélye és több napsütésben bízhatunk.