A hét második felétől egyre több felhő érkezik és növekszik a csapadék esélye

Kedden és szerdán még napos

Kedden és szerdán még az ország nagy részén a napsütés lesz túlsúlyban, amit időnként ugyan felhők zavarnak, de csapadék nem valószínű. Ennek ellenére mérsékelten meleg, az ilyenkor szokásosnál kissé hűvösebb időjárás várható. Éjszakánként 2-8, délutánonként 15-20 fok között alakul a hőmérséklet, sőt a fagyzugos tájakon gyenge talajmenti fagy is előfordul.

Csütörtökön már egyre több felhő

Csütörtökön egy tőlünk délnyugatra lévő ciklon már egy megközelítheti térségünket, így délnyugat felől egyre inkább növekedhet a felhőzet mennyisége, és a délnyugati megyékben már eső, zápor is előfordulhat. Továbbra is 18-20 fok körüli nappali felmelegedésre van kilátás.

A hét második felében sok felhő, délnyugat felől növekvő csapadék esélyek

Péntektől az említett ciklon áramlási rendszerében már csapadék is érkezik, de ennek mennyisége és területi eloszlása még nagyon bizonytalan. Délnyugaton nagyobb, míg északkeleten kisebb a csapadék valószínűsége, a Dunántúlon akár kiadósabb mennyiség sem kizárt. Az éjszakák a felhőzet miatt enyhülnek, a maximumok ugyanakkor továbbra is 18-20 fok közelében tetőznek, de az esetlegesen borongós, tartósan esős tájakon akár 15 fok alatt is maradhat a csúcsérték.