Egy héten belül megérkezhet a kellemes kora nyári időjárás

Az előttünk álló hét közepéig még bőven van utánpótlása az aranyat érő májusi esőnek, és ezzel együtt a hűvös levegőnek is. A hét második felében aztán már melegedő tendencia valószínű, így az időjárás lassanként visszatér a normális májusi kerékvágásba.

Hétfőn átmenetileg egyre kevesebb eső

A vasárnapi kiadós esőzést okozó ciklon felhőzete hétfőn fokozatosan kelet felé mozog, így keleti megyékben még délutánig kitarthat a borongós, esős időjárás. Ezzel szemben a Dunántúlon, valamint a középső országrészben fokozatosan felszakadozik a zárt felhőtakaró, és kisüthet időnként a Nap. Ezeken a tájakon már csak elszórtan van esély záporokra, zivatarokra. A késő délutáni/esti órákban ugyanakkor dél felől máris érkezik a következő ciklon felhőzete, vele együtt pedig estétől az újabb csapadék. Reggel 6-14, délután 15-22 fok várható, ezúttal keleten az alacsonyabb maximumokkal.

Kedden újra kiadós eső

Kedden dél felől ismét sokfelé kell esőre, záporra készülni, újra többfelé (főként a Dunántúlon, és a középső megyékben) hullhat jelentősebb mennyiség. Reggel 8-13, délután az ország nagyobbik csapadékos délnyugati kétharmadán 13-18, míg a kevésbé esős keleti-északkeleti tájakon 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

A hét közepén még nem sok változás

Szerdán még több helyen, csütörtökön már csak elszórtan kell záporokra, zivatarokra készülni, egyre csökkenő mennyiségben. A nappali felmelegedés továbbra is nagyjából a 15-23 fok közötti tartományban mozog majd, keleten a magasabb értékekkel.

A hét második felében melegedés

Péntektől kezdődően már a fokozatos javulás és melegedés lesz időjárásunk jellemzője. Pénteken még elszórtan, a hétvégén már csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar, és ezzel együtt már több órás napsütésre, gomolyfelhős égre számíthatunk. Éjszakánként 10 fok körüli, délutánonként viszont eleinte 19-24, a hét legvégén már inkább 22-26 fok közötti kellemes kora nyárias hőmérsékletre van kilátás.