Péntektől melegedés kezdődik – a hétvégén nyáriasra fordul az időjárás

A következő napokban szárazabb, egyre melegebb léghullámok áramlanak fölénk, így véget ér a hűvös, csapadékos időszak, és hétvégén már kellemes, nyárias időjárásra van kilátás.

Pénteken kelet felől egyre naposabb

Pénteken kelet felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet, legkésőbb a nyugati megyékben, ahol még délutánig kitarthat a borongós időjárás, de ott is egyre kevesebb helyen és egyre kisebb mennyiségben fordulhat elő eső, zápor. Reggel 6-12, délután 17-25 fok várható, nyugaton a 20 fok alatti maximumokkal.

Hétvégén napos-gomolyfelhős nyári idő

Szombaton és vasárnap már országszerte sok napsütésre, gomolyfelhős égre van kilátás, de ezekből a felhőkből már csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Éjszakánként 9-14, míg délutánonként kellemes, 23-28 fok közötti nyárias melegre van kilátás.

Kilátások a jövő hétre

Előreláthatólag a jövő hét nagy részében is marad a kellemes kora nyárias-nyárias hangulatú időjárás több órás napsütéssel, gomolyfelhőkkel. Jellemzően helyenként vagy elszórtan van esély záporokra, zivatarokra, de a hét közepe táján nagyobb a csapadék valószínűsége, és ekkor néhány fokkal mérséklődhet átmenetileg a nappali felmelegedés. Az elmúlt napokban tapasztalt hideg, rendkívül esős időjárás azonban nem tér vissza.