Pár fokkal hűvösebb, de kellemes, napos idő lesz a nyár első hétvégéjén

Szombaton napos idő élénk északi széllel

Szombaton élénk északias széllel az eddigieknél kissé frissebb levegő áramlik fölénk, de így is kellemes, kora nyárias hangulatú időjárásra számíthatunk: reggel 8-13, délután 21-26 fok várható. Sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre van kilátás, azonban kezdetben a Dunántúlon még több felhő lehet az égen, és kis eséllyel itt még délelőtt egy-egy zápor sem kizárt.

Vasárnap is kellemes kora nyár

Vasárnap is napos-gomolyfelhős égkép lesz jellemző, de ekkor már helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak, viszont ezek egyelőre kis területet érintenek majd. Reggel 8-13, délután 23-27 fok valószínű.

A jövő héten változékonyabb, medárdi időjárás

Június első hetében már nedves, labilis légtömegek lesznek térségükben, így a napsütés mellett erős gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből minden nap kialakulhatnak elszórt jelleggel záporok, zivatarok, lokálisan felhőszakadásra is van esély, sőt a hét közepe táján nagyobb területen is előfordulhat csapadék. A hőmérsékletek többnyire az ilyenkor szokásos közelében mozognak majd: éjszakánként 10-15, míg délutánonként 22-27 fok között, de a csapadékos tájakon ennél alacsonyabb maximumokra van kilátás. Melegedés a hét végéhez közeledve valószínű.