Záporos, zivataros, fülledt medárdi időjárás várható június első hetében

A következő napokban nagyjából az ilyenkor szokásosnak megfelelő, kora nyárias, záporokban, zivatarokban bővelkedő fülledt időjárásra van kilátás.

Hétfőn nyugat felől záporok

Hétfőn nyugati irányból egyre több felhő zavarja a napsütést, és délelőtt még csak nyugaton, majd a délutáni óráktól már a középső, valamint déli megyékben is előfordulnak záporok, zivatarok. Reggel 10-15, délután 20-29 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton az alacsonyabb, keleten a legmagasabb értékekkel.

Keddtől – csütörtökig többfelé csapadék

A hét első felében, valamint közepén is több hullámban nedves légtömegek érkeznek fölénk, így többfelé, több alkalommal kell esőre, záporra, zivatarra számítani. Lokálisan kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat. Éjszakánként 10-15, délutánonként 21-27 fok közötti kora nyárias hőmérséklet valószínű, de a tartósan borongós, csapadékos tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maximum sem kizárt.

Hétvégén melegebb idő, kevesebb zápor

A hét második felében továbbra is marad a fülledt időjárás, de ekkor már több napsütésre, valamint kevesebb területet érintő záporra, zivatarra van kilátás. Emellett pedig a nappali felmelegedés is erősödik néhány fokkal.