Hétvégére megszűnik a kánikula – frissebb, kellemes, nyári idő lesz

Pénteken tetőzik a hőség, majd hidegfront

Pénteken a déli órákig még napos, egyre melegebb időjárás várható: 31-37 fok közé forrósodik a levegő. Délután aztán egyre több gomolyfelhő képződik, és az esti órákhoz közeledve egyre nagyobb eséllyel és egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében, miközben a szél északnyugatira fordul és megerősödik.

Szombaton frissebb, átlagos nyári idő

A hidegfront mögött szombaton már változóan felhős-napos időjárás valószínű, keleten több nyugaton kevesebb felhővel, és nagyobb eséllyel még keleten alakulhat ki egy-egy zápor. Az élénk, a Dunántúlon erős északnyugati széllel frissebb levegő érkezik: a reggeli 15-21 fokról 24-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap 25-30 fok

Vasárnap is az átlagoshoz közeli, kellemes nyári időjárás valószínű élénk északias széllel: reggel 12-17, délután 25-30 fok valószínű. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből zápor csak elvétve fordulhat elő.

Kilátások június utolsó hetére

Előreláthatólag a jövő héten is marad a meleg, kissé változékony nyári időjárás, sőt a hét közepétől péntekig ismét visszatérhetnek a 30 fok körüli, illetve a feletti maximumok, majd péntek környékén érkezhet egy markánsabb hidegfront, ami ismét felfrissülést hoz.