Csütörtökig fülledt, átlagosan meleg nyári idő zivatarokkal, aztán péntektől változás kezdődik

Keddtől – csütörtökig fülledt, zivatarokra hajló idő

A következő napokban nedves, labilis légtömegek áramlanak fölénk, így a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezekből a felhőkből a fülledt, meleg időben minden nap több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat, ugyanakkor maradnak majd teljesen száraz vidékek is. Éjszakánként általában 15-20, délutánonként 25-31 fok között alakul a hőmérséklet, de a csapadékkal érintett felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Péntektől szárazabb, egyre melegebb

Pénteken már egyre kevesebb helyen és egyre kisebb mennyiségben kell záporok kialakulására számítani, és ez a tendencia a hétvégén is folytatódik, amikor már többnyire napos, száraz, egyre melegebb időjárásra van kilátás. A kevesebb felhő miatt az éjszakák nem enyhülnek, ugyanakkor a nappali felmelegedés egyre inkább 30 fok köré, a jövő hét elején pedig inkább 30-35 fok közé erősödik.

Július 11-e körül érkezhet a következő hidegfront

A hétvégén kezdődő száraz, egyre melegebb időszak előreláthatólag jövő hét keddig tarthat ki, amikor egy hidegfront érheti el térségünket, amely záporokat, zivatarok, és átmeneti felfrissülést hozhat magával.