A hét nagy részében marad a hőség – csak kétszer enyhül kicsit a kánikula

Az előttünk álló hét nagy részében marad a kánikula, amiben kétszer (kedden, majd csütörtök környékén) lesz kisebb megtorpanás. Ebből a két kisebb megtorpanásból pedig csupán a második lesz érzékelhető, de még ekkor is marad a meleg időjárás.

Hétfőn este zivatarok, gyenge érintő hidegfront

Hétfőn a késő délutáni-esti óráktól egy közelünkben elhaladó gyenge hidegfront miatt főként az ország északi-északnyugati felén/harmadán erőssé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporok, zivatarok pattanhatnak ki, amelyek mentén viharos, károkozó szél és lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék is előfordul. Délután 31-36, éjszaka 16-24 fok várható.

Keddre 30-34 fok közé „mérséklődik” a kánikula

Az elhaladó gyenge hidegfront mögött kedden már ismét országszerte napos időjárás várható, inkább csak északkeleten van esély egy-egy záporra. Az élénk északnyugati széllel alig érezhető mértékben, 30-34 fok közé mérséklődik a hőség.

Szerdán tetőzik a hőség, csütörtökön hidegfront

Szerdán a közeledő újabb hidegfront előtt a fülledt, napos időben ismét 31-36 fok közé melegszik a levegő, de délutántól már egyre több gomolyfelhő képződik, és növekszik a zivatarok esélye. Csütörtökön már országszerte több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, és az ország nagy részén 26-31 fok közé frissülhet a levegő. A délkeleti megyékben azonban még kitarthat a 35 fok körüli forróság.

Pénteken „csak” 30 , a hétvégén 32-34 fok körüli meleg

A hidegfront mögött pénteken már újra egyre inkább napos, országszerte szelídebb, 30 fok körüli melegre számíthatunk, de szombattól ismét fokozódó forróságra van kilátás, visszatér az országos kánikula, amely majd a jövő hét elején tetőzhet.